Rechtswinkel ZWN

Rechtsgebieden

Rechtswinkel Zuidwest-Nederland neemt zeer uiteenlopende juridische vraagstukken in behandeling. Op deze pagina vindt u een overzicht van de rechtsgebieden die wij regelmatig tegenkomen. Wij sluiten echter geen enkel rechtsgebied uit, dus u kunt met alle vragen bij ons aankloppen.

Arbeidsrecht
Op de werkvloer kun je soms tegen lastige vragen aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de inhoud van een arbeidsovereenkomst of de procedure bij ontslag en langdurige ziekte. Door middel van het arbeidsrecht wordt getracht de positie van de werknemer te beschermen ten opzichte van de werkgever. Meent u dat er zaken niet volgens het boekje zijn gegaan? Schakel dan juridische hulp in. Rechtswinkel Zuidwest-Nederland staat graag voor u klaar om te beoordelen wat uw rechtspositie is en zo te komen tot een advies op maat.
Staats- en bestuursrecht
Het staats- en bestuursrecht regelt de verhouding tussen overheidsorganen en burgers. Iedereen krijgt hier, bewust of onbewust, mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan een besluit over een vergunning of over uw uitkering, maar ook aan de aanleg van een nieuwe woonwijk. Wanneer u een beschikking of besluit heeft ontvangen waar u het niet mee eens bent, dan kan Rechtswinkel Zuidwest-Nederland u helpen om een bezwaar- en/of beroepschrift op te stellen zodat uw rechten veilig kunnen worden gesteld.
Personen- en familierecht
Het personen- en familierecht houdt zich bezig met onder andere huwelijk en echtscheiding. De problemen op dit vlak zijn vaak emotioneel geladen. Toch moet er van alles geregeld worden, denk bijvoorbeeld aan alimentatie, afspraken over de kinderen of de verdeling van de bezittingen. Het is daarom verstandig om een derde deze problematiek te laten bekijken. Deze kan de feiten vaak objectiever bekijken en een zo goed mogelijke oplossing vinden. Ons team van vrijwilligers helpt u graag met het beantwoorden van al uw vragen met betrekking tot het personen- en familierecht.
Consumentenrecht
Iedereen in onze samenleving is consument. Vaak gaat dit met problemen gepaard. Zo kan een overeenkomst onredelijke bedingen bevatten of kan een product ondeugdelijk zijn. Daarnaast weten consumenten vaak niet goed wat hun rechten zijn op het gebied van garantie. Zijn er zaken waar u tegenaan loopt? Aarzel dan niet om contact met ons te nemen. Wij helpen u graag!
Huurrecht
Woont u in een huurwoning? Dan kunt u te maken krijgen met een geschil met uw verhuurder. Denk bijvoorbeeld aan achterstallig onderhoud of een huurverhoging waar u het niet mee eens bent. Ook als verhuurder heb je te maken met het huurrecht, want wat doe je bijvoorbeeld wanneer de huurder een huurachterstand heeft? In beide gevallen helpt ons team van enthousiaste vrijwilligers u graag bij het vinden van een oplossing.
Burenrecht
In een klein land als Nederland hebben de meeste mensen ze wel: buren. Dat hoeft niet altijd leuk te zijn. Een conflictsituatie met de buren kan een behoorlijke impact hebben op het woongenot. Heeft u onenigheid met uw buren over de erfgrens of beplantingen? Of ervaart u op een andere manier hinder van uw buren? Wij leggen u graag uit hoe de regelgeving in elkaar steekt, zodat u weet hoe u het beste kunt handelen.
Strafrecht
Als u wordt verdacht van het plegen van een strafbaar feit, dan is het verstandig om tijdig een advocaat in te schakelen. Wij zijn (nog) geen advocaten, maar Rechtswinkel Zuidwest-Nederland kan u wel bijstand verlenen waar het gaat om vragen met betrekking tot het strafproces. Ook als slachtoffers van een misdrijf kunt u bij ons terecht voor juridisch advies. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat er een mogelijkheid bestaat om schadevergoeding te krijgen. Zit u met vragen? Wij helpen u graag.